viernes, 15 de enero de 2010

L'ORGASME FEMENÍ



Durant segles ha estat amagat. A moltes parts del món continua essent tabú ( tant, de fet, que li neguen l'existència a cop de navalla). L'orgasme femení, però, en totes les seves multiformes dimensions, es descara i es reivindica al trime del nou mil·lenni: l'alliberament de les dones també immplica conèixer i reconèixer la magnitud dels seus palers sexuals.
Hi ha tants orgasmes com dones que el visquin.




L'organització Mundial de la Salut estableix que " el plaer sexual, inclós l'autoerotisme, és font de benestar físic, psicològic, intel·lectual i espiritual".William MATERS i Virginia JOHNSON, parella d'estudiosos que als anys 60 i 70 del segle passat, van revolucionar amb les seves investigacions el camp de la sexologia. Defensaven un procés lineal: excitació, altiplà, orgasme i resolució.

En canvvi, Rosemay BASSON i el seu equip d'investigació, defensaven un model circular i que inclou la importància de la intimitat emocional, els factors psico-socials, l'estímul sexual i la satisfacció per la relació.

Les paraules tendres, paraules carinyoses, afectives, d'estimació i sobretot, les que mostren que desitges a l'altre, provoca a la parella reaccions fins i tot físiques. El paler augmenta amb el poder paraules ben escollides, en el moment oportú.


Informació extreta de l'article L'explosió del paler femení. De Núria Cadenes, a la revista catalana El Temps.

Fins la propera!

2 comentarios:

  1. Núria!
    Cada dia em sorprenen més els teus post... molt originals!
    El gran poder de la paraula, sembla mentida, eh!

    Molt bon post!
    Un petó!

    ResponderEliminar
  2. Llegir Kinsey i Masters i Johnson és fonamental en la formació dels psicòlegs. Si més no, són una font d'informació important!

    ResponderEliminar