miércoles, 20 de enero de 2010

EL BARÇA GLADIADORS- Motivació.


"El meu repte és que la idea que sento tan meva, la transmeti al vestuari"

"Perdonaré que juguin bé o malament, però no que no s'esforcin"

Aquestes són dues de les infinites frases ja mítiques que va dir Pep Guardiola durant la temporada passada, quan el barça és va anomenar tricampió.

Pep, no tan sols va portar el Barça a la victòria amb bones estratègies, intel·ligència i tàctiques, sinó que en tot moment, els va motivar.

Com podem definir mmotivació?

La motivació és la causa que explica una determinada conducta, sobretot el motiu pel qual una persona es comporta d'una manera o l'interès que la porta a intentar aconseguir algun objectiu.[1] La motivació neix de les experiències anteriors, de la creença o expectativa sobre un fet futur i de les emocions associades a una tasca. Com que és un procés intern, no és directament observable, sinó que s'ha de jutjar per les accions o expressions del subjecte. Algunes de les motivacions més profundes es relacionen amb l'inconscient.

La motivació és una de les àrees d'estudi de la psicologia. Les seves aplicacions se centren en les esferes productives de al vida, l'educació i el treball, on l'individu ha de rendir i ha d'estar motivat per fer-ho. L'interès millora l'atenció, augmenta l'esforç i la productivitat, esmena errors més ràpidament i permet dedicar més temps a una tasca sense fatiga.




http://www.youtube.com/watch?v=22Yebk50PpU

Aquest vídeo el va encarregar en Pep Guardiola per motivar als seus jugadors minuts abans de la gran final de la Champions League, que va aconseguir el Barça en un grandíssim partit. Un gran encert el comparar el Barcelona amb la pel·lícula Gladiator amb la seva conquesta de Roma.

He intentat fer un post entretingut i relacionat amb alguna cosa que sé que us pot cridar l'atenció, per tal de motivar-vos a llegir-lo!!=)

Fins la propera!

5 comentarios:

  1. Núria!
    Crec que la motivació és un punt clau per poder fer les coses a gust i per gaudir. Sense motivació, no arribem enlloc. Hi ha coses que no ens motiven gens però les hem de fer igualment i com és obvi, ens costa fer-les...
    Sempre hem d'intentar trobar una motivació a tot el que fem... (això crec...)

    M'ha agradat molt la comparació que has fet amb el Barça!!! jejeje

    Un petó guapa!

    ResponderEliminar
  2. Molt interessant! Com tu has dit has relacionat un tema psicològic com la motivació amb una cosa que molt pocs em esmentat en els nostres post, la pràctica esportiva en lapsicològia i una ideologia o sentiment de sentir-se part d'una cosa, com seria un partit polític o, en aquest cas un equip de futbol que sents (o no) com a propi: El Barça

    M'ha semblat una gran idea, és una convinació curiosa però ,per a mi, encertada. Aplicar la psicologia a allò quotidià és aproximar els coneixements teórics que anem adquirint a la realitat humana, a allò que en definitiva és la nostre matèria d'estudi.

    M'ha semblat un post curió i certament encertat Núria!

    ResponderEliminar
  3. Sens dubte la motivació és un element clau per arribar a l'èxit, i en Pep n'és tot un expert. Visca el Barça i visca en Guardiola! :)

    ResponderEliminar
  4. Arnau! tenia la idea d'escriure sobre això que dius que ens sentim identificats amb un grup o partit etc! jaja
    Gràcies pels comentaris, ja ets un fan eh?
    Jordi, no ho he dit al post però em sembla que ha quedat força clar no...? VISCA EL BARÇA!!!!

    ResponderEliminar
  5. L'aplicació de tècniques de motivació i automotivació a la vida quotidiana -estudiar, rentar plats, fer encàrrecs,...-. Segurament un dels grans temes de la psicologia aplicada, Núria!

    ResponderEliminar