martes, 29 de diciembre de 2009

FOTOGRAFIES ANTI-ESTRÉS



Les fotografies de les persones que ens estimem, són eficaces per tractar l'estrés.

Un estudi de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Granada estudia des de fa anys la possibilitat d'utilitzar la projecció de fotografies de persones estimades com inhibidor dels símptomes negatius desencadenats per anomalies com l'ansietat i l'estrés.

Els estudis es dirigexen en tres fronts: control de l'ansietat patológica ( fobias, ansietat atacs de pànic), de l'estrés social i de l'estrés cognitiu. Aquestes aplicacions parteixen d'estudis previs en els que es demostra la forta capacitat de les fotografies per generar emocions positives.

Encara que el resultat no és definitiu, Jaime Vila, coordinador del treball, remarca que els rostres dels familiars estimats tendeixen a produir canvis fisiológics positius que difícilment s'aconsegueixen amb un altre tipus d'estimuls. Així apunta que axiò podria explicar perquè a les persones ens agrada tenir a casa i especialment en els llocs de treball fotografies de persones estimades. Per realitzar el treball a sotmés a els jojves a visualitzar diferents fotos: rostres desconeguts, famosos, bebés i familiars.

Els científics van analitzar els registres cardiacs, la sudurització i la capacitat cerebral, així com la reacció del múscul cigomàtic. “Els resultats van ser espectaculars; mai abans haviem registrat un patró de canvis fisiològics tan contundents i amb una reacció tan positiva com el produit per les imatges de les persones estimades”.

Article extret i traduit de:Diario Medico.com.

3 comentarios:

  1. Fantàstic, Núria. N'estic més que convençut de les virtuts terapèutiques de determinades imatges. De qualsevol tipus d'imatge, mentre ens recordi moments de joia i pau. (Uf, que "flower power" que m'ha quedat tot això). Feliç any nou!

    ResponderEliminar
  2. La importància de recordar-nos de què, qui més qui menys, té qui se l'estima, no, Núria?
    Magnífic post!

    ResponderEliminar
  3. Núria!
    Com els teus últims posts... m'agrada moltíssim!
    Les teves últimes entrades, les trobo molt interessants, i si més no, curioses!

    Crec que també ens convé treure una mica del cap del que és purament la psicologia des del punt de vista més teòric i veure altres informacions que hi tenen relació però "diferents"... (no se si m'he explicat!)

    Molts petons guapa!

    ResponderEliminar